2018 Sömestr Tatili Ne Zaman ve Nerelere Gidilebilir? Tur ve Destinasyonlar

2018 yarıyıl tatilinde(20 Ocak Cumartesi - 4 Şubat Pazar 2018) ailece gidebileceğiniz en güzel destinasyonları sizin için seçtik.

2018 Sömestr tatili ya da bizde çok kullanılan diğer adıyla 15 tatil, 20 Ocak Cumartesi günü başlıyor. 4 Şubat Pazar günü de tatilin son günü olacak. Karnelerini alan öğrencilere en güzel hediyelerden biri ise onlara farklı deneyimler sunan gezi ve turlar olabilir. Peki nereye gidilebilir? Vize gerekiyor mu? Otellerde doluluklar ne durumda? İşte size ailenizle gidebileceğiniz konumlar;

1. Sharm El Sheikh (Mısır)

Sina yarımadasının Mısır tarafında kalan Kızıldeniz kıyısındaki tatil merkezi, Sharm El Sheikh ya da Şarm El Şeyh adıyla anılıyor. Yılın 365 günü parlayan güneşi, tertemiz ve binlerce farklı deniz canlısının bulunduğu Kızıldeniz’i, egzotik ve mistik doğu kültürü, kıvrak dansları ve ışıltılı gece hayatıyla Binbir Gece Masalları’ndan kopup gelmiş bir diyarı andırır Sharm El Sheikh. Kumsalın yanında çöl gezileriyle de biliniyor.

Mısır’a vize ile giriş yapmak zorundasınız. Başvurunuzu yapıp gidiş tarihinden 30  gün önce vizenizi almış olmalısınız. Yeşil pasaportlar için vize gerekliliği yok.

Bölgeye ulaştıktan sonra  kendimizi meşhur plajlara atarak yol yorgunluğundan kurtuluyoruz. Şehirde çok sayıda plaj bulabilmek mümkün olsa da, bizim tavsiyemiz Naama Körfezi plajlarını tercih etmeniz. Namaa Körfezi, şehrin kalbinin attığı yerlerden biri ve büyüleyici güzellikteki plajlara ek olarak, çok sayıda mağaza, butik, restoran ve hediyelik eşya dükkânı içeriyor. İlk gününüzü bu bölgeyi keşfe çıkıp denize girerek geçirmenizi öneriyoruz.

Sharm El Sheikh Kumsallari

Sharm El Sheikh Kumsallari

Eğer denizi çok seviyorsanız size scuba dalışı öneriyoruz. Tavsiyemiz, Yolanda Resifi ile başlamanız. En sevilen dalış bölgelerinden biri olan Yolanda, 1980 yılında batmış bir kargo gemisi de barındırıyor. Büyüleyici güzellikteki mercan kayalıkları ve tropik balıklar ile dolu olan bu bölge, scuba dalışına ilk defa başlayacaklar için de gayet uygun bir seçenek. Daha sessiz ve sakin bir dalış alanı isteyenler içinse, Ras Um Sid Resifi’ni öneriyoruz.

Ras Mohammed Ulusal Parkı‘nı da ziyaret edebilirsiniz. Burası doğal park şeklinde düzenlenmiş bir yarımada ve bir çok etkinliğe katılabilirsiniz. Şehrin dünya çapında tanınmasında en büyük pay sahibi olan Ras Mohammed Ulusal Parkı, çok sayıda plaj da var. Dünyanın en büyük yapay ormanında dolaşabilir, tuz gölü etrafında gezinebilir veya Shark Gözlem Tepesi’ne çıkıp büyüleyici manzaranın fotoğraflarını çekebilirsiniz. Old Quay ve Aqaba Plajları, denize girmek isteyenler için tavsiye ettiğimiz yerler arasında.

Yine St. Catherine Manastırı UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan, kuruluşundan beri kesintisiz işleyen en eski manastırdır ve 3 din için de büyük önem taşır. Veya Tiran Ada‘sını da fırsat bulursanız gezebilirsiniz.

2-Dubai (Birleşik Arap Emirlikleri)

Arap Yarımadası‘nda Birleşik Arap Emirlikleri‘ni oluşturan yedi emirlikten birisidir. Dubai tatil için her mevsim güneşli olması ve Türkiye’ye yakınlığı nedeniyle tercih sebebiniz olabilir. Türkiye’den Dubai’ye uçakla 4 saatlik bir zamanda ulaşabilirsiniz.

Dubai için, bayram ve diğer özel günlerdeki seyahatlerinizi planladığınız tarihlerde gerçekleştirmek için en az 30 gün öncesinden vize işlemlerinizi tamamlamanız gerekmektedir.Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Dubai için Birleşik Arap Emirlikleri vizesi alması gerekmektedir.

Dünyanın en yüksek binası olan Burç Halife (Burj Khalifa) 163 katlı ve 828 metre uzunluğunda. Binanın içinde oteller, iş merkezleri ve restoranlar bulunuyor. “At the top”  rezervasyonu ile 124. kat seyir terasını, “At the top sky” ile 124. ve 148. katlardan Dubai’yi tepeden görme şansına erişebilirsiniz. Biletlerinizi çok önceden internetten almanızda yarar var , çünkü biletler hemen tükenebiliyor.

Dubai Mall, dünyanın en büyük alış veriş merkezi. O kadar büyük ki, girişte size alışveriş merkezinin haritası veriliyor. Dubai Mall içerisinde kocaman bir akvaryumu var.  En ünlü etkinliklerinden birisi ise ışıklı su gösterileri. Son yıllarda 54 milyona ulaşan ziyaretçisi ile dünyanın en çok ziyaret edilen alışveriş ve eğlence merkezi.

Dubai’ye giden herkesin unutulmaz anlar yaşadığı Çöl Safari, eğlence, adrenalin ve doğal hayatı bir arada tatmanın en güzel yanlarından biri. Öğleden sonra başlayan turlarda öncelikle uçsuz bucaksız çöllerde 4×4 süperlüks jeeplerle adrenalinin tavan yaptığı bir safari sizleri bekliyor. Çöl Safariden sonra deve çiftliğine ulaşarak isteyenler için develerle fotoğraf çektirme veya bir deve kervanına eşlik etme şansına erişebilirsiniz. Bedevi hayatının bütün incelikleriyle yansıtıldığı kamp alanlarında ziyaretçilere hurma ve arap kahveleri sunumunu yapan bedevileri görebilirsiniz. Açık büfe yemek ile beraber tennure eşliğinde dans gösterileri ile Çöl Safari turunu tamamlayabilirsiniz.

Dubai’ye gidenlerin yıllardır vazgeçilmezlerinden birisidir akşam yemekli tekne turları. Akşam gün batımıyla şehrin ortasında sınırsız açık büfe eşliğinde Dubai’yi seyretmeye doyamayacaksınız. Deira ve Marina Bölgesinden oluşan iki alternatif gezisi ile 2 saat boyunca çay, kahve veya şarabınızı yudumlayabilirsiniz. İsterseniz Deira Creek bölgesi şehrin en eski bölgesi ve miras bölgesi olan koyda, isterseniz yüzlerce metre yükseklikteki gökdelenler arasında bulunan Marina bölgesinde lüks teknelerdeki akşam turuyla tatilinize renk katabilirsiniz.

Atlantis, Palm Jumeriah, Dubai

Palm Jumeriah ve Aquaventure, Dünyanın ilk yapay adasına gitme şansına erişebilirsiniz Dubai’de. İnsanoğlunun mühendislik ve yaratıcılık harikası bu yapay adada Atlantis Otel içerisinde bulunan Aquaventure adlı tematik aquaparkta eğlenebilir, Palmiye’de plajı kullanma şansınız olacağı için denizin keyfini çıkarabilirsiniz.

Dubai gezinizde Abu Dhabi & Ferrari World Turu ile Atlantis turu öğle yemeği gezisini de ekleyebilirsiniz.

3- Disneyland ( Paris )

Sömestr tatilinde tüm Avrupa çocuklarının vazgeçilmez destinasyonu olan Disneyland‘a ev sahipliği yapan şehir Paris Fransada bulunuyor. Dünya’nın en çok tercih edilen destinasyonu çocuklar için de vazgeçilmez. Büyük küçük her yaştan insanın kendini çocuklar gibi mutlu hissedeceği, mutluluktan ağzı kulaklarında gezecek herkes için 1 günlük ziyaret elbette ki yetmeyecektir. Schengen vizesi ile giriş yapabileceğiniz Paris, yarıyıl tatilinde hava soğuk olsa da düzenlenen gösterileri izlemek, lunapark oyuncaklarına binmek, çocuklarınızla birlikte çocukluğunuza geri dönmek size unutulmaz bir keyif yaşatacaktır. Paris merkezdeki otellerde konaklamayı tercih edenler için şehrin dört ayrı noktasından hareket eden otobüslerle Disneyland’a ulaşabilirsiniz. Ayrıca eğlence parkının içindeki otelleri de tercih edebilirsiniz.

Disneyland’ın kurallarına göre boyu 81 cm’den küçük çocukların lunapark oyuncaklarına binmesine izin verilmiyor.

Disneyland, Paris

Düzenlenen tanışma saatleri ile  gidip micky mouse ile tanışabilirsiniz. Özellikle kaçırılmaması gereken akşama doğru tüm Disney karakterlerinin yürüyüş zamanı. Disney karakterleri önünüzden geçip size el salladığında içinizdeki minik çocuğa engel olamayacaksınız.

 

2018 yılı sömestr tatilinde yurt içi destinasyonlardan seçim yapmak isterseniz , 2018 Sömestr Tatilinde En Güzel Yurt İçi Destinasyonlar adlı yazımızı inceleyebilirsiniz.

 

Fikirlerinizi paylaşabilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Exit mobile version