2017-2018 Sömestr Ne Zaman? 15 Tatil Ne Kadar Sürecek? Yarıyıl Tatilinde Gidilecek En Güzel Destinasyonlar..

2017-2018 Yılı Sömestr Tatili , 15 Tatil, Yarıyıl Tatili kısaca çocukların karne alıp 15 gün tatil için vakit buldukları zaman.

2017-2018 Sömestr tatili ne zaman? Karneler ne zaman alınacak? gibi sorular her geçen gün daha çok sorulmakta. 2017-2018 yılı Eğitim Öğretim yılının ilk yarıyılı 19 Ocak  2018 Cuma günü karnelerin alınması ile başlıyor. 5 Şubat 2018 Pazartesi günü ise ikinci öğretim yılı başlangıcı. 20 Ocak 2018-5 Şubat 2018 arası tam 15 gün tatil. Tatil için geri sayım hızla ilerliyor. Anne babalar şimdiden karne hediyesi tadında çocuklarına nasıl en güzel tatil yaptırabiliriz telaşında. Yaz tatilinden sonra en uzun tatil muhakkak. Peki yurt içinde hem yoğun iş temposundan uzak, hem doğayla iç içe hangi mekanlarda geçirilebilir bu yarıyıl. Tatil planı yapmak isteyen öğretmen, öğrenci ve veliler bu sömestr size lazım olan bir fotoğraf makinası ve tatil çantanız, gerisini doğaya bırakın.

1- Abant Gölü (Bolu)

Ankara ve İstanbul illerinin yanıbaşında, kışı ayrı yazı ayrı güzel olan mekan  Abant gölü. İsterseniz göl kenarındaki Büyük Abant Oteli‘nde kalın, isterseniz şirin pansiyonlarda. Her biri kendi içinde mükemmel bir tatil sunuyor misafirlerine.  Abant Gölü kıyısında iki büyük otel bulunuyor. Bunlar Büyük Abant Oteli ve Taksim İnternational. Büyük Abant Oteli’nde konaklamak isterseniz mutfağı mükemmel ve iskelesi de harika bir göl manzarası sunuyor konuklarına. Taksim İnternational ise tatil bütçesi daha kabarık olanlardan. Göl çevresinde muhteşem ormanın ortasında tam bir tur yapabilirsiniz yürüyerek. Tertemiz  havada ailece yürüyüş yaparken çay bahçelerinde göl manzarasına karşı çay-kahve molaları vermek size unutulmaz anlar yaşatacak.

Büyük Abant Oteli, Bolu

Büyük Abant Oteli, Bolu

Abant’a giden o rüya gibi yol üzerindeki tesisler ise bütçeniz açısından daha uygun. Daha ekonomik bir tatil yaparken, dere kenarında mangalınızı yakıp harika bir dağ evinde şömine başında kışın tadını çıkarabilirsiniz.

Kar altındayken masal diyarını andıran yer Abant Gölü. Donmuş Abant Gölü, gölün üzerinde yürüyen kazlar, sisli hava, ara ara atıştıran kar ve sıcacık çay,

Abant gölü etrafı çok huzurlu ve büyük bir alan. Burada at binebilirsiniz, yemek yiyebilirsiniz, yürüyüş yapabilirsiniz, muhteşem fotoğraflar çekebilirsiniz.

Tam hayalinizdeki gibi ormanın derinliklerinde sizi ağırlayacak oteller bulabilirsiniz, odaları dağ evi şeklinde ahşaptan tasarlanmış oteller. Bu otellerde sabahları verilen serpme köy kahvaltısı en can alıcı noktası. Tertemiz bir doğa, muhteşem bir göl manzarası, bol oksijen çocuklarınız ve sizin için doğal, sağlıklı ve huzur dolu bir tatil.

Abant’ta Konaklayacağınız En Güzel Mekanlar

1-Taksim International Abant Palace

2- Büyük Abant

3- Abant Palace

4- Abant Köşk

5- Abant Aden Boutique Hotel&Spa

2- Uzay Kampı- İzmir

Uzay Kampı Türkiye, sömestr tatilinde çocukların ufkunu geliştirmek adına gidilebilecek muhteşem bir seçenek. Bir uzay ve bilim merkezi olan Uzay Kampı Türkiye, çocuklar ile gençleri bilim,matematik ve teknoloji alanında kariyer basamaklarını tırmanırken motivasyonları amaçlanmıştır.Hem çocuklar hem de yetişkinler için aynı ortamda uzayla ilgili interaktif simülasyonların kullanıldığı, dinamik ve eğlenceli bir ortamda , iletişim, takım çalışması ve liderlik alanlarında eğitim almaktadırlar.

Dünyada 3. , Türkiye, Ortadoğu-Güneydoğu Avrupa ile Batı-Orta Asya’da bulunan tek uzay kampı olma özelliğine sahiptir.

Uzay kampı Adnan Menderes Havalimanı’na 5 dakika, şehir merkezine ise 15 dakika uzaklıkta bulunan Gaziemir ilçesinde ziyaretçilerine hizmet veriyor. Uzay Kampı Türkiye, yarıyıl tatilinde ise 2 ve 5 günlük programlar sunuyor.

Uzay Kampı Türkiye

Sömestr tatilinin başlamasıyla sunulan özel programlar 7-11 yaş grubu içerisinde bulunan çocuğunuzla birlikte 2 günlük Aile-Çocuk Uzay Kampı‘na davetlisiniz. Yarıyıl tatilinde Aile-Çocuk Uzay Kampı ve Aile-Çocuk Uzay Kampı(İngilizce) , Yıldızlar ve Gezegenler Macerası , Robot Aktiviteli Uzay Yolcuları , Uzay Yolcuları programlarıyla özellikle hafta sonları 2 günlük ve hafta içi 5 günlük programlar sunulmaktadır. Kontenjanlarla sınırlı olan Uzay Kampından tükenmeden rezervasyonunuzu yaptırmalısınız.

3- Termalin Başkenti Afyonkarahisar

Sömestr tatili için yer arayışında olanlar, ruhsal arınma, enerji yükseltme ihtiyacı duyanlar, ikinci yarıyıla yenilenerek, sağlıkla ve kendini şımartarak girmek isteyenler “Termalin Başkenti Afyonkarahisar” en güzel tercih olabilir sizin ve çocuklarınız için. Ailenize özel hamam, sauna, banyo ve termal havuz içeren aile odaları ile birlikte kese, köpük masajı, çamur banyosu ile kendinize cilt bakımı yaptırın. Afyonkarahisar’a özgü lezzetleri dışarıda aramanıza gerek yok. Termal otellerde yöreye özgü tüm lezzetler ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor.

En fazla termal yatak kapasitesine sahip olan Afyonkarahisar, şifalı termalleri, sucuğu, kaymağı, katmeri, ekmek kadayıfı, sucuk döneri, haşhaşı, kaymaklı lokumu, Kızılay Maden suyu ile tanınan şehir. Afyonkarahisar mermeri ve Traverten taşında Dünyanın önde gelen isimlerindendir. En güzel mermerleri ilçesi İscehisar‘da bulabilirsiniz.İscehisar ilçesinden çıkan Dünya’nın en kaliteli beyaz mermeri Efes Antik Tiyatro ve Amerika‘daki Beyaz Saray‘da da kullanılmıştır.

Afyonkarahisar bölgesindeki termal suyun şifalı olması sadece sıcaklığından değil, içinde bulunan minerallerin zenginliğinden kaynaklanmaktadır.Çağımızın getirdiği yorgunluk ve stres gibi yaygın olan şikayetleri gidermenin en güzel yollarından birisi de kaplıcalar, diğer adı ile termal sular. Şehirde bulunan bir çok otelde Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon merkezleri de hizmet vermektedir. Tatili fırsat bilenler fizik tedavi hizmetlerinden de yararlanabilirler. Yurt dışına kadar uzanan şehrin popülaritesi sayesinde Almanya, Belçika, Hollanda ve Fransa‘dan gelen konukların sayısı da her geçen gün artmakta.

NG Termal Afyon

Afyonkarahisar’da bulunan en iyi termal otellerden 5 tanesini sizler için seçtik.

1- NG Afyon Welness&Convention

2- Akrones Thermal Otel

3- Korel Thermal Resort Clinic and Spa

4- Grand Özgül Termal Tatil Köyü

5- Budan Termal&Convention Center

 

2018 yılı sömestr tatili için yurt dışı tatili düşünüyorsanız  2018 Sömestr Tatilinde Yurt dışında Nerelere Gidilebilir? adlı yazımızı inceleyebilirsiniz

Fikirlerinizi paylaşabilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Exit mobile version