2019 Sömestr Tatilinde Gidilecek En Güzel Destinasyonlar

2018-2019 Eğitim Öğretim döneminin sömestr tatili için geri sayım başladı. Halk arasında 15 tatil veya yarıyıl tatili olarak adlandırılan öğrencilerin karne tatili hem öğrencilerin , hem velilerin , hem de öğretmenlerin hayallerini şimdiden kurmaya başlamasına neden oluyor. Az değil 15 gün tatil öğretmeninden öğrencisine, annesinden babasına herkesin tatil planı yapmasına bir sebep.

Peki 15 tatil ne zaman? Yarıyıl tatili ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? işte sorunuzun en önemil cevabı.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yayınladığı bilgiye göre 18 Ocak 2019 Cuma günü öğrencilerin karne almasıyla başlayacak yarıyıl tatili, 4 Şubat 2019 Pazartesi yeni eğitim öğretim yılına başlanacak.

Bu yıl ailenizle şimdiden planlar yapacağınız yarıyıl tatili biraz daha farklı olsun, yeni keşifler olsun, hayatımıza renk katsın derseniz, sizler için seçtiğimiz yurt içi ve yurt dışındaki tatil destinasyonlarına bir göz atın..

1- Eskişehir

Eskişehir, Türkiye‘nin en güvenli, Dünya’nın 12. güvenli şehri seçilen nadide bir rota.

Yüksek hızlı tren ile Ankara‘ya 1,5 saat, İstanbul‘da 2,5 saat, Konya‘ya 1 saat 50 dakika, karayolu ile Bursa‘ya 1,5 saat, Kütahya ve Bilecik‘e 45 dakika ve Afyonkarahisar‘a 1,5 saat uzaklıkta olan bir kültür şehri Eskişehir.

Esminyatürk‘te, Afganistan’dan Özbekistan’a Kazakistan’dan Balkanlar’a Türk coğrafyasındaki 30 önemli mimari eserin minyatürü bulunuyor.

AÜ Havacılık Müzesi, Sabancı Uzay evi, Türk ve Dünya masal kahramanlarını barındıran Masal Şatosu, Hayvanat Bahçesi ve Eti Sualtı Dünyası tatillerini en iyi şekilde değerlendirmek isteyen öğrenci ve velileri için bilim , tarih ve eğlenceyi bir arada sunan bir şehir.

Şehirde yer alan Bilim Deney Merkezi hem büyüklere , hem öğrencilere farklı deneyimler yaşatacak olan ender lokasyonlardan bir tanesi. Merkezin içerisinde animatronik dinazor bölümü, üç boyutlu sinema odası, sihirli küre, çelik halatla bisiklet, uçan aynalar ve kara delik bulunuyor.

Osmanlı mimarisine sahip Odun Pazarı evlerini, el sanatları çarşısı gibi kentte bir çok tarihi ve doğal güzelliklerin yanında modern sanata dair Bal Mumu Müzesi‘ni de gezmenizi tavsiye ederiz.

2- Afyonkarahisar

Türkiye’nin konsept çeşitliliği ve lüks otel alanında marka olmuş termal destinasyonu Afyonkarahisar.

Termal havuzun sıcak sularında rahatlamanın yanında, cilt bakımı ve masaj ile kendinizi yenileyeceksiniz. Ayrıca sömestr tatili boyunca bir çok otelde akşamları eğlence programları ile tatilinize unutulmaz gecelerle devam edebilirsiniz.

Sömestr tatili için yer arayışında olanlar, ruhsal arınma, enerji yükseltme ihtiyacı duyanlar, ikinci yarıyıla yenilenerek, sağlıkla ve kendini şımartarak girmek isteyenler “Termalin Başkenti Afyonkarahisar” en güzel tercih olabilir sizin ve çocuklarınız için. Ailenize özel hamam, sauna, banyo ve termal havuz içeren aile odaları ile birlikte kese, köpük masajı, çamur banyosu ile kendinize cilt bakımı yaptırın. Afyonkarahisar’a özgü lezzetleri dışarıda aramanıza gerek yok. Termal otellerde yöreye özgü tüm lezzetler ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor.

En fazla termal yatak kapasitesine sahip olan Afyonkarahisar, şifalı termalleri, sucuğu, kaymağı, katmeri, ekmek kadayıfı, sucuk döneri, haşhaşı, kaymaklı lokumu, Kızılay Maden suyu ile tanınan şehir. Afyonkarahisar mermeri ve Traverten taşında Dünyanın önde gelen isimlerindendir. En güzel mermerleri ilçesi İscehisar‘da bulabilirsiniz.İscehisar ilçesinden çıkan Dünya’nın en kaliteli beyaz mermeri Efes Antik Tiyatro ve Amerika‘daki Beyaz Saray‘da da kullanılmıştır.

Afyonkarahisar bölgesindeki termal suyun şifalı olması sadece sıcaklığından değil, içinde bulunan minerallerin zenginliğinden kaynaklanmaktadır.Çağımızın getirdiği yorgunluk ve stres gibi yaygın olan şikayetleri gidermenin en güzel yollarından birisi de kaplıcalar, diğer adı ile termal sular. Şehirde bulunan bir çok otelde Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon merkezleri de hizmet vermektedir. Tatili fırsat bilenler fizik tedavi hizmetlerinden de yararlanabilirler. Yurt dışına kadar uzanan şehrin popülaritesi sayesinde Almanya, Belçika, Hollanda ve Fransa‘dan gelen konukların sayısı da her geçen gün artmakta.

Afyonkarahisar’ın termal otelleri ile ilgili ayrıntılı bilgiye sahip olmak isterseniz Afyon’un En İyi 5 Yıldızlı 5 Termal Oteli yazımıza bakabilirsiniz.

3- Kıbrıs

Türkiye’den ve Dünya’nın bir çok ülkesinden turist ağırlayan Kıbrıs, bu yıl sömestr tatiliniz için farklı bir destinasyon olabilir. Yurt içi tatil rotaları yerine hem daha sıcak bir hava, hem de havalı bir tatil planı yapabilirsiniz.

Dört mevsim tatilin ender noktalarından olan Kıbrıs, Akdeniz‘in muhteşem ikliminin ortasında dört mevsim hizmet veren, bütçenize göre bir çok otel bulabilirsiniz. Özellikle uzman terapistler eşliğinde SPA hizmeti sunan otellerde yenilenerek Kıbrıs’ın tadını çıkarabilirsiniz.

Ailenizle Kıbrıs’ın muazzam denizinin eşliğinde, bu cennet adayı keşfetmek için belki de tam zamanı. Tatil elbetteki çocukların da hakkı ve Kıbrıs’taki bir çok otelde çocuklar için özel olarak dizayn edilmiş aquaparklar, havuzlar ve mini clupların bulunduğu otelleri tercih edebilirsiniz.

Akdeniz’in incisi Kıbrıs’ın en iyi otellerinden birinde unutulmaz bir sömestr tatili için Kuzey Kıbrıs’ın En İyi Otelleri yazımıza bakabilirsiniz.

4- Küba

Ülkemizde bu yıl karlı kış günleri kendisini iyice hissettirmişken, soğuk havaları sevmeyenler iki haftalığına sıcak Küba sokaklarını keşfedebilirler. Devrim ülkesi olan Küba da, Amerikan arabalarıyla dolaşarak, Küba’nın bembeyaz kumsallarında ailecek sıcacık bir tatil yapabilirsiniz.

Küba’ya tatil yapmak için yılın on iki ayını tercih edebilirsiniz.Hava koşullarının en iyi olduğu dönem Aralık-Nisan arası olduğu için yarıyıl tatiliniz için Küba’yı seçtik.

Türkiye’den Küba’ya tatil için gitmek isteyenlerin vize alması gerekiyor. Ama vizeyi çok dert etmenize gerek yok. Çok kolaylıkla vize veriliyor.

Kuzey Amerika‘da olan Küba, Karayipler Bölgesi’nin cenneti andıran bir adası. En meşhur yerleri olan Havana ve Trinidad’ı görmeden dönmeyin.

Küba’daki tropik ve organik meyvelerinden, mojitosundan ve çeşitli kokteyllerinden tatmadan dönmeyin.

5- Bansko -Bulgaristan

2019 yılında bir farklılık yapalım, ülke dışında yeni yerler keşfedelim derseniz Bansko iyi bir seçim. Hem ülkemizden çok uzaklaşmadan ve ulaşım sırasında fazlaca vakit kaybetmeden ulaşabileceğiniz bir destinasyon. Kış mevsiminde Bansko’nun seçilme nedeni elbette ki kayak. Bulgaristan’ın Bansko şehri kış mevsimlerinde ülkemizden bir çok turisti ağırlıyor. Peki size bu rotayı önermemizin sebebi ne olabilir? Tabiki ki ucuz bir tatil yeri olması. Ailecek gidecekler için elbette hesaplı bir tatil çok önemli.

Kayak yapmayı sevenler ve ailecek bir kayak tatili yapmak isteyenler için ideal bir nokta. Bulgaristan Türkiye’den gidecekler için schengen vizesi istemektedir.Otobüsle, kendi aracınızla veya uçak ile ulaşımlarından birini tercih edebilirsiniz.

UNESCO Dünya Mirası olan Pirin Ulusal Milli Parkı sınırları içerisinde yer alıyor. Bulgaristan’a kadar gitmişken en ünlü şehri Sofya‘yı da ziyaret etmeden gelmeyin.

Exit mobile version