Türkiye'de 2018 Yılbaşında En Güzel 3 Destinasyon...

2017 yılına acısıyla , tatlısıyla veda ederken yılbaşı planı yapmayanlar ve yeni yıla en güzel Türkiye‘de girilir diyenler için 3 muhteşem destinasyon belirledik. İki kıtayı birbirine bağlayan güzel Türkiye’nin elbetteki her noktası mutlaka gidilip görülmesi gereken yerler. Ama bu yılbaşında vazgeçilmez kayak destinasyonlarından birini tercih edebilirsiniz.

happy new year 2018

happy new year 2018

1- Uludağ – BURSA

Bursa il sınırları içerisinde 2543 metre yüksekliği ile Türkiye’nin en büyük kış ve doğa sporlarının yapıldığı, kış turizmi deyince Türkiye‘de akla ilk gelen destinasyon elbetteki Uludağ. Bursa il merkezine sadece 46 km. uzaklıkta. Uludağ’da yılbaşı hazırlıkları tüm hızıyla sürerken yılbaşı rezervasyonları tükenmek üzere. 2018 yılını Uludağ’ın zirvesinde karşılamak isteyenler için oteller 2-3 günlük paket programlar sunuyor ziyaretçilerine. Sadece yılbaşı gecesi için bile rezervasyon yaptırmanız mümkün. Yılbaşı gecesi  için kişi başı konaklama ücretleri 500-1200-TL arasında farklılıklar gösteriyor. Yılbaşı balosu da bu ücrete dahil oluyor. Uludağ’da ayrıca teleferik ile ulaşabileceğiniz Uludağ Milli Parkı, Saftaboğan Şelalesi, Saitabat Şelalesi, yedi gölden oluşan Sirk gölleri, Bursa’nın eşsiz manzarasını ayaklarınıza serecek olan Bakacak Tepesi yılbaşı tatilinize renk katacak diğer harika noktalar. Tatiliniz boyunca mutlaka yapmanız gerekenler ise kayak, trekking, snowboard, mangalda sucuk ekmek, dağ bisikletleri ile gezinti ve after ski partileri. Uludağ’da yılbaşı eğlenceleri otellerle sınırlı değil, oteller bölgesindeki gece klüpleri ile sabahın ilk ışıklarına kadar dans edebilir, yarışmalara katılabilir ve bir çok ünlü ismin sahne aldığı mekanlarda gönlünüzce yeni yılınızı kutlayabilirsiniz.

Uludağ, Bursa

2- Palandöken – ERZURUM

Palandöken, Erzurum iline bağlı ve sadece 4 km uzaklıkta. Palandöken Kayak Merkezi, 10 telesiyej, 1 teleski, 2 baby lift, 1 gondol hizmeti ile konuklarını ağırlıyor. Gondol lift ile en yüksek noktalardan biri olan Ejder Zirvesi‘ne ulaşabilirsiniz. 12.000 kişiye hizmet verme kapasitesine sahip merkezde, 7 kolay, 8 orta, 2 zor kategoriden oluşan profesyoneller için yapılan pistlerin yanında, 4 tane de ayrıca doğal pist bulunuyor. Palandöken’de kayak yapmanın yanında alp disiplini, snowboard, dağcılık, yamaç paraşüt, snowtube, paintball gibi bir çok aktivite seçeneğine sahipsiniz.Erzurum şehir merkezine 4 km, havalimanına ise 15 km. uzaklıkta. Türkiye’nin en yüksek rakımlı pistine sahip Palandöken’de, 3125 metre rakımdan 2100 metreye hiç durmadan kayarak inmeniz mümkün. 2011 yılında yapılan Dünya Üniversiteler Kış Oyunları‘na ev sahipliği yapan kayak merkezinin Uluslararası Kayak Federasyonu tarafından tescillenmiş 2 pisti, kendini Dünya’ya kanıtladığını gösteriyor. Sizin için de Türkiye’nin kristal kar cennetti olan Palandöken Kayak Merkezi’nde yeni yıla girmek bütün yılınıza enerji verecektir.

Palandöken Kayak Merkezi Erzurum

Palandöken Kayak Merkezi Erzurum

3- Erciyes – KAYSERİ

Erciyes Kayak Merkezi, Kayseri ilinde yer almaktadır.Kış tatilinin bir başka vazgeçilmez kayak merkezi Erciyes. 23 bin 750 metre uzunluğundaki teleferik sistemi ile saatte 27 bin ziyaretçisine hizmet veriyor. Zorluk derecelerine göre sınıflandırılmış 33 adet pist seçeneği ile zengin kayak tercihi sunuyor.1450 yataklı dağ otellerinin yanı sıra, 5000 yataklı Kayseri merkezli oteller ile geniş konaklama ağı. Türkiye’nin en güvenlikli pistlerine sahip olan Erciyes’te 25 kişilik özel kayak güvenliği timi sizin tatil güvenliğiniz için devrede.  Erciyes Kayak Merkezi, havaalanına 25 km, Kayseri merkeze 20 km. olması yeni yıl tatiliniz için ulaşım kolaylığı. Ayrıca kayakta yaparım Kapadokya’ya da giderim derseniz Kapadokya Erciyes Kayak Merkezi’ne sadece 60 km. uzaklıkta. Bu yeniyılda dilerseniz Erciyes’in tadını çıkarın.

kapadokya

kapadokya, erciyes

 

 

Eğer bu yılbaşı yurtdışını tercih ederseniz ve yılbaşında yurtdışında nereye gidilir ? derseniz 2018 Yılbaşında Yurtdışında Nereye Gidilir? yazımıza bir göz atın.

Fikirlerinizi paylaşabilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>