2019 Yılı Resmi Tatil ve Dini Tatil Günleri

2019 yılına girerken yılbaşı ne zaman? 2019 yılında 23 Nisan kaç gün tatil? Ramazan ve Kurban Bayramı tatilleri uzun mu? Tatilimi hangi resmi tatillere göre ayarlamalıyım? derseniz ilk önce 2019 yılındaki resmi ve dini tatil günlerine bir göz atın. Tatil fırsatlarını 2019 yılına girmeden değerlendirerek erken rezervasyon fırsatları ile yarı fiyatına bir tatil planlayabilirsiniz.

2019 yılına geçer geçmez hepimizin merak edeceği tabii ki tatil günleri. Elbette emek harcadığımız işimizin yorgunluğunu tatil fırsatlarıyla atacağız. Peki hangi ayda ne kadar tatilimiz var, hangi tatil günleri hafta içine denk geliyor, Ramazan ve Kurban Bayramı tatilleri ne zaman? bunların cevaplarını şimdiden bulursak, erken rezervasyon fırsatlarını da şimdiden değerlendirebilir ya da tatil planlarımızı şimdiden yapmaya başlayabiliriz.

2019 YILI RESMİ TATİL GÜNLERİ ve DİNİ BAYRAMLAR

Yılbaşı Tatili

2018 yılının son günü 31 Aralık’ın , Pazartesi gününe denk geliyor olması nedeniyle, 1 Ocak 2019 Salı günü tüm Türkiye yeni yıla tatil ile başlıyor. Pazartesi günü ile hafta sonu tatili birleştirildiğinde bu tatil 4 gün olarak fırsata dönüşebilir.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Yılbaşı tatilinden sonraki en yakın tarih 23 Nisan. Malesef Şubat ve Mart aylarında herhangi bir tatilimiz yok. Çocukları olanlar veya öğretmenler için elbette sömestr tatili farklı fırsatlara dönüşebilir ama genel tatil planlarına baktığımızda en yakın tarih 23 Nisan 2019 tarihi yine bir Salı gününe denk geliyor. Pazartesi ile hafta sonu tatili birleştirildiğinde 20-21-22-23 Nisan günlerinde 4 günlük bir tatil ile kendinize ufak bir kaçamak ayarlayabilirsiniz.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

23 Nisan’dan sadece 8 gün sonra 1 Mayıs tatili. Emek ve Dayanışma Günü olan 1 Mayıs 2018 Çarşamba gününe denk geliyor. Arada kalan 29 ve 30 Nisan Pazartesi ve Salı günü için izin alabilenler hafta sonu tatili ile birlikte 5 günlük bir tatil planı yapabilirler.Başka bir alternatif olarak 2 ve 3 Mayıs Perşembe ve Cuma günleri izin alabilecekler için de 5 günlük bir tatil fırsatı doğabilir.

Ramazan Bayramı

Ramazan Bayramı için uzun tatil hayalleriniz bu yıl açıklanması muhtemel idari izinlerle birlikte 9 günlük bir tatile kavuşabilirsiniz. Ramazan Bayramı’nın arefesi yani arefe günü 4 Haziran Salı günü olması nedeniyle Salı günü öğleden sonra başlayan izniniz, 3 Haziran Pazartesi ve 4 Haziran Salı günü öğlene kadar olan resmi iş gününün ( 1,5 gün) açıklanabilecek idari izin kararı ile tatil 9 gün olarak sonuçlanabilir. İdari izin kararı verilmese dahi Salı günü öğled0en sonra başlayan bayram tatili 5,5 gün olacaktır. Her halukarda 5,5 günlük bir bayram tatili sizleri bekliyor.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz 2019 Demokrasi ve Milli Birlik Günü olan 15 Temmuz Pazartesi gününe rast gelmesi nedeniyle hafta sonu ile birleştirildiğinde 3 günlük bir tatil olanağına dönüşüyor.

Kurban Bayramı Tatili

Kurban Bayramı arefesi 10 Ağustos 2019 Cumartesi gününe denk gelmektedir. 2019 yılı Kurban Bayramının 1. günü 11 Ağustos 2019 Pazar günü  olduğundan 4. günü 14 Ağustos Çarşamba günü olduğundan Kurban Bayramı tatili 5 gün olacaktır. Kurban Bayramı sonrasındaki Perşembe ve Cuma (15-16 Ağustos) günlerini birleştirerek hafta sonu ile birlikte 9 günlük bir tatil fırsatına dönüştürebilirsiniz.

30 Ağustos Zafer Bayramı

Ağustos ayındaki ikinci tatil fırsatı 30 Ağustos 2018 Cuma günü. Çalışanlar için Cuma günü ile birleştiği için yaz bitmeden 3 günlük bir fırsata dönüştürebilirsiniz bu tatili.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Yılın son tatil olanağı kendisini bir tatil fırsatına dönüştürerek 29 Ekim 2018 Salı gününe denk geliyor. 28 Ekim Pazartesi günü öğleden sonra tatil olduğu için pazartesi öğleye kadar olan resmi iş günü için alınacak izinle birlikte yıl bitmeden bir tatil daha yapayım diyenler için 4 günlük bir mola da denebilir.

Not : Yılın son günü 31 Aralık 2019 ise Salı gününe denk geliyor.

Erken rezervasyon planlarınızla hem daha konforlu hem daha hesaplı tatil için fırsatları avantaja dönüştürmek sizin elinizde.