2018 Yılı Resmi Tatiller ve Tatil Fırsatları

2018 yılında ne kadar resmi tatiliniz var ? Ramazan ve Kurban Bayramında tatil fırsatlarını yakalayabilecek misiniz?

2018 yılına geçer geçmez hepimizin merak ettiği tabii ki tatil günleri. Elbette bütün benliğimizi kullanarak emek harcadığımız işimizin yorgunluğunu tatil fırsatlarıyla atacağız. Peki hangi ayda ne kadar tatilimiz var, hangi tatil günleri hafta içine denk geliyor, Ramazan ve Kurban Bayramı tatilleri ne zaman? bunların cevaplarını şimdiden bulursak, erken rezervasyon fırsatlarını da şimdiden değerlendirebilir ya da tatil planlarımızı şimdiden yapmaya başlayabiliriz.

2018 YILI RESMİ TATİL GÜNLERİ

Yılbaşı Tatili

2017 yılının son günü 31 Aralık ‘ın Pazar gününe denk gelmesi nedeniyle, 1 Ocak 2018 Pazartesi günü tüm Türkiye yeni yıla tatil ile başlıyor. Hafta sonu tatili eklendiğinde bu tatil 3 gün olarak fırsata dönüşüyor.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Yılbaşı tatilinden sonraki en yakın tarih 23 Nisan. Malesef Şubat ve Mart aylarında herhangi bir tatilimiz yok. Çocukları olanlar veya öğretmenler için elbette sömestr tatili farklı fırsatlara dönüşebilir ama genel tatil planlarına baktığımızda en yakın tarih 23 Nisan 2018 tarihi yine bir Pazartesi gününe denk geliyor. Hafta sonu ile birleştirildiğinde 21-22-23 Nisan günlerinde 3 günlük bir tatil ile kendinize ufak bir kaçamak ayarlayabilirsiniz.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

23 Nisan’dan sadece 8 gün sonra 1 Mayıs tatili. Emek ve Dayanışma Günü olan 1 Mayıs 2018 Salı gününe denk geliyor. Arada kalan 30 Nisan Pazartesi günü için izin alabilenler hafta sonu tatili ile birlikte 4 günlük bir tatil planı yapabilirler.

Ramazan Bayramı

Ramazan Bayramı için uzun tatil hayalleriniz bu yıl 3,5 gün ile sınırlı kalacak. Ramazan Bayramı’nın arefesi yani arefe günü 14 Haziran Perşembe günü olması nedeniyle Perşembe günü öğleden sonra başlayan izniniz, hafta sonu ile birlikte Pazar günü bitiyor. Sonuçta Cuma-Cumartesi-Pazar günlerinden oluşan 3,5 günlük bir bayram tatili sizleri bekliyor.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Hafta sonuna denk gelen tatillerden birisi 15 Temmuz 2018. Demokrasi ve Milli Birlik Günü olan 15 Temmuz Pazar gününe rast gelmesi nedeniyle hafta sonunun içinde kaybolan bir tatil oluyor.

Kurban Bayramı Tatili

İşte beklediğiniz süper tatil fırsatı Kurban Bayramı ile birlikte ayağınıza geliyor. 2018 yılında Kurban Bayramı’nın arefesi 20 Ağustos 2018 Pazartesi günü olduğundan bayramın birinci günü 21 Ağustos 2018 Salı gününe denk gelmekte. 4 gün süren Kurban Bayramı Salı-Çarşamba-Perşembe-Cuma günlerini takip eden hafta sonu tatili ile birleştiğinde gerçekten 9 günlük bir tatil fırsatı.

30 Ağustos Zafer Bayramı

Ağustos ayındaki ikinci tatil fırsatı 30 Ağustos 2018 Perşembe günü. Çalışanlar için Cuma günü alınabilecek izinle birlikte yaz bitmeden 4 günlük bir fırsata dönüştürebilirsiniz bu tatili.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Yılın son tatil olanağı kendisini bir tatil fırsatına dönüştürerek 29 Ekim 2018 Pazartesi gününe denk geliyor. Yıl bitmeden bir tatil daha yapayım diyenler için 3 günlük bir mola da denebilir.

Erken rezervasyon planlarınızla hem daha konforlu hem daha hesaplı tatil için fırsatları avantaja dönüştürmek sizin elinizde.