2018 Sevgililer Günü Ne Zaman? 14 Şubat Sevgililer Günü Nasıl Ortaya Çıkmıştır? Sevgililer Günü En Özel Destinasyon Önerileri.

Türkiye'nin metropol kentlerinde 14 Şubat Sevgililer Günü için en özel destinasyon önerileri.

Sevgililer Günü Ne Zaman?

2018 yılının Sevgililer Günü yani 14 Şubat bu yıl hafta içi bir güne Çarşamba gününe denk geliyor. Hafta ortası olması elbetteki bu günü kutlamaya engel değil. Hayatınızın en kıymetlisi ile  bu özel günü paylaşmak Dünya’daki bir çok insan arasında sizi ve sevdiğinizi daha da özel kılıyor.

14 Şubat Sevgililer Günü Nasıl Ortaya Çıkmıştır?

14 Şubat Sevgililer Gününe sayılı günler kala çiftler birbirlerine sevgililer günü hediyesi almak için tatlı bir telaşa girdi. Peki Dünya’da ve Türkiye’de her yıl kutlanan 14 Şubat’ta ne oldu ? Sevgililer günü nasıl ortaya çıkmıştır?

Sevgililer gününün tarihi yakın tarihte değil M.S. 3. yüzyıla kadar uzanıyor. M.S. 3. Yüzyılda Roma İmparatoru Claudius II, ordusunu güçlendirmek adına ordudaki genç erkeklerin evlenmesini yasaklamıştır. Bu yasağa karşı çıkan Aziz Valentine, gizli nikahlar düzenleyerek birbirini seven genç erkekler ile kızları evlendirmeye devam etmiştir. Roma İmparatoru’nun yasağına karşı olan bu ihanetinin bedelini M.S. 270 yılının 14 Şubat günü idam edilerek canıyla ödemiştir. Bu sebeple her yıl tüm Dünya’da 14 Şubat Sevgililer günü olarak kutlanmaktadır. Valentine ismindeki din adamının adına ilan edilen bir bayram günü olarak ortaya çıkmıştır. Bazı toplumlarda “Aziz Valentine Günü (Valentine’s Day) “ olarak da bilinmektedir. Valentine kelimesi batı medeniyetlerinde “hoşlanılan kişi, sevgili” anlamında kullanılmaktadır.

Tahminlere göre 14 Şubat günü tüm Dünya’da 1 milyar civarında kartı sevgililer birbirlerine göndermektedir.

İstanbul’da En Özel Mekanlar

1-Leonardo Polonezköy Restaurant :

Bir yılı aşkın Polonya evlerinde doğayla başbaşa, şömine karşısında ve canlı müzik eşliğinde bu özel gün için özel sunumlarıyla sizi karşılayacak romantik bir akşam geçirmek istemez misiniz. Fırında portakal soslu ördek, çikolata soslu kestane tatlısı, tereyağlı karides ve porçini mantarlı volauvent gibi özel lezzetleriyle sizleri bekliyor.

Renaissance Polat İstanbul Hotel

2- Renaissance Polat İstanbul Hotel  :

Marmara Denizi’nin panoramik manzarasını sunan 5 yıldızlı lüks otelde geçireceğiniz bu özel gün anılarınıza renk katacaktır. Noblesse Bar’dan verilen canlı müzik, lobide sunulan piyano ziyafeti sizi ve sevdiğinizi bu gecede büyüleyecektir.

İzmir’de Bulunan En Özel Mekanlar

 Alavya :

Geniş bir avlunun etrafında ufak bahçeler, su kuyuları, sakız, dut, zeytin , hünnap ağaçları arasında Alaçatı’da sıcacık bir mekan. İki yanında uzanan cumbalı taş evleriyle Arnavut kaldırımı sokaklarında yürürken Alaçatı’ya her gelenin neden tutkuyla bağlandığını anlayacağınız bir akşam olacak. İzmir’e sadece 72 kilometre uzaklıkta.

Alavya -İzmir

 

Sevgililer günü için şehir şehir etkinlikleri merak ediyorsanız 2018 Sevgililer Günü Etkinlik Destinasyonları adlı yazımıza bakabilirsiniz.