2018 Yılbaşı Kaç Gün Tatil, Yılbaşı Tatilinde Yurtdışında Nereye Gidilir?

2018 Yılbaşı Tatili İçin Dünya'nın en muhteşem destinasyonlar New York, Paris.

2017 yılına hoşçakal,  2018 yılına hoş geldin demek  ve bütün bir yılın yorgunluğunu omuzlarınızdan atmak için yılbaşı en güzel fırsat. 2018 yılına girerken resmi yılbaşı tatili olarak 3 gününüz (30-31 Aralık-1 Ocak) var. Bu üç günlük tatilinizi izinlerinizle daha uzun ve eğlenceli hale getirmekte planlarınızdan ilki olabilir.

Yılbaşı tatiliniz için bir çok seçenek var ama bugüne kadar yaşayacağınız en özel ve sıradışı bir yılbaşını nasıl kutlarım diyorsunuz. Dünya’nın en  görkemli kutlamalarının yapıldığı, noel babaların her sokakta dolaştığı, ellerinde çanları ile yeni yıl şarkısı söyleyenler, kestaneciler, ışıl ışıl gökdelenler, aylar öncesinden hazırlık yapılan göz alıcı alışveriş merkezleri ve Dünya’nın en lüks markalarının gözlerinizi kamaştırdığı şehir, tabii ki New York.

Rockefeller Center, New York, ABD

Rockefeller Center, New York , ABD

New York (Amerika Birleşik Devletleri-ABD)

Amerika‘nın, hatta Dünya’nın hiçbir yerinde yeni yıl New York’taki kadar coşkulu, eğlenceli ve muazzam kutlanamaz. Yeni yılı karşılamak için New York’a yapacağınız bir yeni yıl gezisi ile kendinizi bir film stüdyosunda gibi hissedeceksiniz.

Yeni yıl deyince aklımıza ilk gelen şüphesiz ışıl ışıl çam ağaçları. Amerika’nın en büyük ve en ünlü çam ağacı Mahhattan Midtown‘daki Rockefeller Center girişine yerleştirilen ve en ünlü simaların katılımıyla ışıklandırılan dev ışıklı çam. 1933 yılından bu yana Aralık ayının ilk haftası dikilen ağaç, Ocak ayının başına kadar ziyaretçilerini ağırlıyor. Rockefeller Center ‘daki bu çam ağacı 30 binin üzerinde ampul, cam küre ve kurdela ile süsleniyor. Bu çam ağacının önüne kurulan buz pistinde kayan New Yorklular ile beraber muhteşem bir manzaraya şahit olabilirsiniz.

New York, ABD

New York, ABD

Biz her ne kadar yılbaşını yeni yıl diye tabir etsek de, New  York’ta yeni yılın adı Noel. Noel zamanı New York’ta alışverişin yolu Manhattan’dan geçiyor. Özellikle çocukların ve her yaştan insanın hayranlıkla izlediği ışık gösterileri, kuklalar ve müziklerle noel hikayeleri anlatılıyor. Bu yılbaşında kar yağışı altında New York sokaklarında dolaşan ünlü aktörler, sanatçılar ve müzisyenlere de rastlayabilirsiniz.

İsterseniz geleneksel noel şarkılarını dinlemek için St. Patrick Katedrali‘ne gidebilir, isterseniz kentin dört bir yanına dağılmış kilise korolarından noel ilahilerini dinleyebilirsiniz.

New York’ta soğuktan etkilenmeden yeni yılın tadını çıkarmak isterseniz Amerika‘nın ünlü otobüs firması Gray Line’ın düzenlediği Noel’e özel şehir turuna katılmak iyi bir seçenek olabilir. Bu sıcacık otobüsün içinden  5. Cadde, Rockefeller Center, Lord & Taylor gibi göz kamaştırıcı ışıltılarıyla en ünlü mekanları izleyebilirsiniz.

31 Aralık 1907’den bu yana 102 yıldır süregelen New York’ta yeni yıl kutlamalarının tek bir adresi var : Times Meydanı.

Her yıl 31 Aralık gecesi  en az 1 milyondan fazla kişi bu meydanda dondurucu soğukta Waterfrod Kristali adı verilen 4 metre çapındaki kristal kürenin açılışını bekleyerek yeni yıla giriyor. Saatler tam 12’yi gösterdiğinde meydana inen kürenin içinden milyonlarca konfeti Manhattan sokaklarına saçılıyor.

New York’ta Noel bir başkadır.

Paris (FRANSA)

Yeni yıla eşinizle veya sevgilinizle romantik bir şekilde geçirebileceğiniz muhteşem bir başka destinasyonun adı Paris. Zafer Takı ile Concorde Meydanı‘nı birbirine bağlayan Champs-Elysees, Paris’teki yılbaşı kutlamalarının merkezini oluşturuyor. Eyfel kulesi ve Champs-Elysees Bulvarı’nın etrafı akşam 17:00’den sonra trafiğe kapatılıyor.

Noelde ışıl ışıl Eyfel Kulesi tam 20.000 ampul ile ışıklandırılıyor. Diğer ışıklandırmaları gece 01:00 gibi söndürülürken yılbaşına özel büyüleyici bir kompozisyonla yapılan ışıklandırma sizi unutulmaz bir yeniyıl keyfi yaşatıyor.

Yılbaşına 20 gün kala başlıyor Paris’te hazırlıklar. Yapılan hazırlıklar, süslemeler, mağazalar yaklaşan yılbaşı için görsel bir şölene dönüşüyor. Her zaman romantizmi çağrıştıran şehirler arasında olan Paris, yılbaşı için vazgeçilmez bir durak.

Yılbaşı akşamı dikkat etmeniz gereken noktalardan birisi Eyfel kulesi ve çevresi çok kalabalık. Eğer çocuğunuzla gidecekseniz çok dikkatli olmanız gerekecektir. Özellikle yılbaşı kutlaması için çocuklu aileler için pek tavsiye edilmiyor.

Eyfel kulesinin ihtişamlı ışık şöleni sizi ve sevdiğinizi büyüleyecek unutulmaz bir yeni yıl olacak.

Eyfel Kulesi

Eyfel Kulesi Paris

Barcelona (İSPANYA)

Barcelona, İspanya’nın başkenti, sanatı, özgürlüğü ve eğlenceleri ile dünyaca ün yapmış bir şehir. Yılbaşı için Barcelona’yı tercih edenleri muhteşem bir atmosfer karşılıyor. Çalar saat tam gece yarısı 12:00’yi gösterdiğinde 12 gonk ayrı ayrı çalmaya başlar ve toplanan halk 12 üzüm tanesini eğlence eşlik ederek yer.

Barcelona’da değişik bir geleneğe sahip olan Katalonya bölgesi halkı olan Katalanlar önce ailecek güzel bir akşam yemeği yedikten sonra saat gece yarısı 12:00’ye yaklaşırken sokaklara dökülerek yanlarına aldıkları 12 adet üzüm tanesini yiyorlar. Şans üzümü adını verdikleri bu adetin kendilerine şans getireceğine inanıyorlar. En popüler içkileri olan İspanyol şarabı Cava ile sabaha kadar eğleniyorlar.

Barcelona’da bulunan kulüpler oldukça büyük ve bu şehir tam bir eğlence düşkünü. İsterseniz Plaça De Catalunya ve Las Ramblas meydanlarında görkemli eğlencelere katılabilirsiniz. Plaj partilerini severseniz, burada plaj partilerine katılabilir ve bu yeni yılı plajda farklı konseptte bir partiyle karşılayabilirsiniz. Sabahın ilk ışıklarına kadar süren partilerde gün doğumunu izleyerek yeni yılın ilk gününü unutulmaz bir keyfe dönüştürebilirsiniz.

Barcelona’daki noel kutlamalarının en önemli gösterilerinden birisi de  havai fişekler. Yeni yıl gecesinde havai fişekler şehrin dört bir yanını aydınlatıyor.

Ayrıca vaktiniz olursa Picasso ve Dali‘nin göz kamaştıran eserlerini, Gaudi ve Montaner’in görkemli mimari eserlerini ziyaret edebilirsiniz.

Barcelona, İspanya

Barcelona, İspanya

 

Bu yılbaşında yurtdışına gidemezseniz, 2018 Yeni Yılda En Güzel Yurt İçi Destinasyonlar ve Kayak Merkezleri adlı yazımıza bir göz atın.

 

Fikirlerinizi paylaşabilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>